שאלה:
שלום הרב,
פירות קפואים שכתוב אליהם רק לטחינה.
מותרים לאכול לאחר שהוכנסו לשיקר?
ומה כאשר משרים אותם במים עם סבון ומלח?
האם יש לבדוק שכל הפירות נכתכו בשיקר או שכנראה והשיקר טחן את הכל?
תשובה:
שלום וברכה
אין לסמוך על טחינה, זה לא תמיד מתרסק לחלוטין כמו אבק, ואז יש בהחלט חשש שנשארו תולעים לשמות. במקרה שמדובר בפירות שמוחזקים כנגועים יש כאן גם שאלה של "אין מבטלין איסור לכתחילה", לכן אני הייתי לא הייתי משתמש בזה.
ברכה והצלחה.