נתינת חומש מעבודה בוועד בית

שאלה:

ערב טוב,
במידה ומישהו עובד בוועד בית הוא משתכר סכום מסוים כל חודש ובנוסף
הוא לא משלם את הסכום של הוועד בית החודשי שכל הדיירים אמורים לשלם,
האם צריך לתת מזה חומש? אולי זה נחשב שפשוט וויתרו לו על חוב שיש לו ולא כהכנסה כי הרי זה לא באמת שהוועד בית הוציא כסף, ועוד האם לדוגמא צריך לתת חומש למי שמקבל הנחה בארנונה האם צריך לתת מההפרש?
תודה רבה.

תשובה:

לדעתי אתה ודאי צודק, כאשר פוטרים אדם מתשלום מסויים עקב מצב כלכלי מסויים, או כאות תודה לטרחתו, אבל זה לא ניתן כשכר מסויים אלא מחילת חוב, אין צורך להפריש מעשרות מרווח עקיף זה.

ברכה והצלחה.