לתלות מנוע של מזגן בקיר של הקומה העליונה

שאלה:

הרחבתי את ביתי על ההרחבה יש גג שצמוד למרפסת השכן (הכל נבנה עם רשיון) על הקיר החיצוני של הגג שמתי מנוע של מזגן והוא בולט כ20 ס"מ מעבר לגדר המקיפה את הגג השכן מעלי טוען שהשטח של הגג הוא שלו שלו והוא לא מוכן שמנוע המזגן יראה מעבר לגדר( הגדר היא המעקה של הגג) מנוע המזגן רחוק כ5 מטר מהמרפסת שלו

תשובה:

שלום וברכה,

הקיר החיצוני של הבניין הוא קיר משותף, ולכן מותר לשכן לתלות מזגן בקיר החיצוני של הבניין, והרי זה שימוש סביר ברכוש המשותף. אלא שכל שכן צריך לתלות כנגד הקומה שלו ולא לתלות בקיר שכנגד הקומה של השכן, אא"כ יש סיבה מצדיקה שלא יכול לתלות כנגד הקומה שלו, שאז יוכל לתלות כנגד הקומה של העליון – אם זה לא פולש לתוך מרפסת וכדו'.

בהצלחה.