זכויותיו של גבאי

שאלה:

האם מותר לגבאי להרחיק אדם מבית הכנסת מהסיבה שלא מתנהג ברוח בית הכנסת וחותר תחת כסאו של הגבאי

תשובה:

"חותר תחת כסא הגבאי" זה לא סיבה… הגבאי אינו מלך המקום ובית הכנסת אינו שלו, השאלה היא אחרת, אם אדם עושה אוירה לא נעימה או מפריע לסדרי התפילה, יש להתייעץ עם רב המקום מה לעשות, האם מספיק להתרות בו, או יש פתרון אחר, או אפילו להרחיקו, אבל הכל בעדינות, אחרי הרבה מחשבה ותוך התייעצות עם תלמיד חכם, ואף פעם לא מתוך יצר של אגו וכדומה. רק חשיבה על כבוד הציבור וכבוד שמים.

בהצלחה רבה