שיעור ברכה אחרונה

שאלה:

שלום הרב . יש לי שתי שאלות בנושא ברכות 1 מה הכוונה בהלכה שראיתי ששיעור זה שתית רבעית הוא הקצר ביותר איך אני מודד את זה כתוב שאפילו שתה שתיים או שלש לגימות אם אני לא טועה בנחת ( הלכה ברורה סימן רי)מהו הזמן הזה ? שאלה שניה איך אני מודד כזית 27 סמק באוכל בנפח כל פעם שאני אוכל על פי מה אני יכול להעריך ?

תשובה:

שלום וברכה

רביעית לשיטת רבי חיים נאה זה 86 סמ"ק כחצי כוס חד פעמית, מעט פחות, אם אתה שותה כמות זו בשתי לגימות רצופות אתה מברך ברכה אחרונה, לשיטת החזון איש זה 150 סמ"ק מעט יותתר מ3/4 כוס חד פעמית רגילה.

27 סמ"ק זה מעט יותר מגודל של קופסת גפרורים ממוצעת.