שימוש כפול בשכירות קבוצתי של דירה שכורה

שאלה:

שלום וברכה!! ארבע בנות התגוררו בדירת שותפות והתחלקו שווה בשווה בהוצאות השכירות ובהוצאות החזקת הדירה (ארנונה, חשמל וכו'). אחת הבנות עזבה והשותפה שלה לחדר אומרת שהיא לא מוכנה להכניס שותפה חדשה. היא מוכנה לשלם שכירות כפולה, אבל אינה מוכנה לקחת על עצמה את שאר ההוצאות. שאר השותפות טוענות שדינה כשוכרת כפולה ועליה לשאת גם בשאר ההוצאות כשוכרת כפולה.

האם יש מקום לטענה של הבחורה?

תשובה:

שלום וברכה,

שותפה שמעכבת ולא מעוניינת להכניס שותפה נוספת, עליה לשלם מחיר כפול בהוצאות הקבועות של השותפות – דמי שכירות וארנונה. גם חשמל אמורה לשלם מחיר כפול מאחר וברוב המקרים החשבון לא מתייקר כאשר יש עוד שותפה, למשל אור או חימום בחדר לא משתנה אם יש שתים או אחת. אבל הוצאות של מים זה לפי צריכה בפועל ואם יש פחות אחת יש פחות מים, ולכן עליה לשלם רק מחיר של אדם אחד במים בלבד.

בהצלחה.