לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נתינת מאכל לאדם חילוני

שאלה:

שלום, נאמר לי שאם אני נותנת משהו למישהו אפילו משקה או מאכל ואותו אדם לא מברך או למשל אם אני נותנת טוסטר אובן למשפחה לא דתיה והיא עושה בה שימוש לבשרי וחלבי… יש לי חלק בעוונות שלהם, האם נכון? זה מאוד מטריד העניין כי זה מונע לעשות חסדים וגם כשכן עושה אז בתחושה לא טובה אם יש לי חלק בעוון..

תשובה:

שלום וברכה

לא נכון הדבר שיש לך חלק בעוון שלהם, כל אחד נענש על עוונותיו, אבל ככל שמדובר בדבר מאכל לתת אותו למי שאינו מברך, אכן הדבר אסור משום לפני עיור לא תתן מכשול. במקרים מסויימים, כאשר אם לא ניתן לו מאכל זה יבוא לאיבה ושנאה לדת, מותר, לכן אם אדם חילוני מתארח אצלנו בבית ומתבקש מאוד לכבד אותו, מותר לתת לו כיבוד כדי שלא תהיה לו תרעומת ולא יגרם חילול ה'. לתת טוסטר למשפחה חילונית מותר, כיון שזה לא מיועד מעצם מהותו לאסיור, הם יכולים להשתמש בכל השבוע ולא דוקא בשבת, ובמאכלים כשרים, וכיון שזה לא מיועד לכך בדוקא – מותר.

מקורות:

ראה כאן מאמר מקיף בענין זה.