לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לחם מארוחה בשרית לאוכלו בארוחה חלבית

שאלה:

שלום הרב,
לחם שאהיה על השולחן בארוחת צהרים בשרית,
האם הוא נחשב כבשרי?
,אם אוכלים ממנו בסעודה שלישית צריכים לחכות 6 שעות?
ומה אם כוס של הקידוש ששותים ממנה בארוחה בשרית וגם בהבדלה, היא נחשבת כבשרית?

תשובה:

אסור להשתמש באותו לחם לסעודה בשרית וחלבית, אלא שנהגו להקל בכך בלחם פרוס או פריכיות וכדומה, כיון שלכתחילה כל פרוסה עומדת לעצמה ואינם נחשבים כלחם אחד לענין זה. ויש שהקלו עוד יותר, שאת הכיכר עצמה מותר להשאיר מסעודה זו לחברתה, כיון שאדם מקפיד שתשאר פרווה ולא החמירו אלא לגבי פרוסות שיצאו לשולחן לצורך הסעודה הבשרית ובסוף נשתיירו, שאותן אין לאכול בסעודה חלבית.

כמובן זה הכל כדי לאכול עם חלבי ממש, אבל ודאי הלחם אינו נחשב בשרי לענין שתהיה ממנו חובת המתנה שש שעות, וגם גביע הקידוש כך.

ברכה והצלחה

מקורות:

עיין בשו”ע יו”ד סימן פ”ט סעיף ד’ ובנו”כ שם וראה אגרות יו”ד ח”א סי’ לח.