חלוקת ירושה כשיש בן ושתי בנות

שאלה:

אבי נפטר לפני 7 שנים והשאיר 3 ילדים. בן ושתי בנות. כולם ויתרו על חלקם לטובת האמא. לפני שנה נפטרה אחת הבנות ויש לה בת יחידה. לפני חודש נפטרה גם האם ולא כתבה צוואה. מה יפסוק בית הדין הרבני לגבי חלוקת הירושה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הבנים יורשים, ולכן העיזבון אמור להגיע לבן. בית הדין הרבני יזכה את הבנות בסכום מינימלי עבור ההסכמה לחתום על ויתור הירושה לטובת הבן. [הוויתור הוא מצד המדינה ולא מצד ההלכה]. ואולי בית הדין ינסה לשכנע את הבן שייתן חלק נכבד לאחיותיו כדי להביא את השלום למשפחה. ואכן מומלץ כך לעשות שהבן ייתן לבנות חלק נכבד כדי להסיר כעסים, למרות שמצד הדין הבן היורש הבלעדי.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רעו.