חינוך ילדים

שאלה:

שלום וברכה, כילדה קבלתי הרבה מכות סטירות השפלות בקורת בלתי פוסקת מאבי. גם בגילאי העשרה. כיום אני אמא לילדים מגילאי 12-1. לצערי מוצאת עצמי בסיטואציות מכה את אחת מילדי שיש לה בעיות התנהגות קשות מרוב חוסר אונים.מקבלת הדרכה מפסיכותרפיסט ולומדת כל הזמן ענייני חינוך. אציין כי יש לי מודעות עצמית ועוסקת בחינוך ומאד מצליחה אך מתפרצת על ילדה זו. בשכל יודעת שזה מזיק אך היא בת 8 לא מפסיקה להציק להתחצף לעשות ככל העולה על רוחה ולגרור אחריה נוספים. אני יודעת שזה גרוע אך לא מצליחה להתמודד עם הבעיה. כמו"כ רוצה באופן כללי לשפר התקשורת עם הילדים בבית. מצפה לסיוע. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, זה שאת מודעת לעצמך ומנסה לטפל זה כבר חצי הדרך לפתרון… נקווה שבעזרת ה' יעזור. חשוב לדעת, שאל לנו לעולם להשליך את הבעיות שלנו על אנשים אחרים, אבא שלי הרביץ לי ולכן אני מרביצה… יתכן שזה נכון אבל זה לא מקדם אותנו לשום מקום… אדם חייב לקחת אחריות על עצמו באופן מלא! לא יתכן להכות ילד בן משונה, ואגב, כאשר מכים ילד, זה מחנך אותו להכות, וגם הוא יכנס למעגל הקסמים הזה, כפי שאת אומרת על עצמך, לכן יש להמנע מכל וכל, ואם את מרגישה שזה הולך לקרות, פשוט תעזיבי את החדר עד שתרגעי! בנוגע לעצם החינוך של הילד הזה, לא בוש ה להתייעץ עם אנשי מקצוע, יתכן שהוא מחפש לראות את הגבולות שלך מתי את יוצאת מהכלים, יתכן שרע לו עם החברים, יש כל מיני אפשרויות למצוא למה הוא הוא, וחובה לעשות זאת. המשיכי לטפל בעצמך ובכל הנוגע לקשר עם הילידם לפי מה שזורעים קוצרים, יש לפתח איתם שיחות, להוות בשבילם משענת ברורה, לספר להם לשחק איתם, ובעזרת ה' הקשר יתפתח.

בשורות טובות