חילול השם

שאלה:

ראיתי פעם שסופר על הגאון הצדיק רבי דוד קוק שליט"א שהיה נכנס לחנויות שמוכרים שם עיתונים פרוצים, היה קונה את כל העיתונים מהמוכר ואח"כ הולך ושורף את כולם וזאת כדי למנוע מכשול מהרבים לבל יסתכלו במקומות פרוצים.

וצ"ע איך לא חשש לחילול ה' מהמוכר ושאר בנ"א שמסתובבים ליד החנות ?

תשובה:

אני מניח שמי שרואה אותו קונה כזו חבילה ענקית מבין שזה לא מיועד לקריאה… סמוך עליו שעשה את זה כל כך פומבי, שלא היה מקום לטעויות…