עבודת חקר על דתות אחרות

שאלה:

היי וצהריים טובים ,
בבית ספרנו נתנו לנו עבודה להגשה על 3 הדתות ורציתי לשאול אם זה בסדר ללמוד בדרך הכי בסיסית על הדתות האחרות רק בשביל העבודה .
תודה מראש

תשובה:

ללמוד באופן עקרוני מה הם המאפיינים הבסיסיים של הדת, בלי להכנס לאופי עבודתם מהותה וענינה – מותר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלו' וברכה לכבוד הרב,
    אך איך בפועל זה יכול להתבצע בבקשה? הרי אם באים אנו לכתוב על את המאפיינים הבסיסים של שתי דתות השקר האם לא נגענו כבר במהותם וענינם כבר?
    אודה לרב אם יוכל לתת דוגמא למה כוונתו?

  2. הבדל בין אם כותבים את הבסיס הידוע לכל שהיה מוחמד שסבל ממחלת הנפילה ומינף זאת לספר שהוא רואה נואות וכך קיבץ סביבו וכבש מהאי ערב צפונה וכו', כל זה אינו עיסוק במהות של איזו עבודה, רק תיאור היסטורי של התופעה, וכנ"ל בנצרות, יש דברים שאפילו מובאים בגמרא….