חינוך ילדים – כמה לדון על כך?

שאלה:

מה עושים כאשר יש מחלוקת עקרונית בין ההורים לגבי תגובה נכונה לילד שקנה מכספם מזון ללא רשות?
ליבנו את הנושא המון המון ולא הגענו לידי הסכמה..
מה עושים??

תשובה:

שאלה חשובה מאוד! אומר לך שני דברים שישמע מנוגדים אבל לא, שניהם אמת:

לדעתי, כאשר יש מחלוקת בין ההורים האם יש צורך בתגובה או לא, ולא מגיעים להסכמה, שב ואל תעשה עדיף! כלומר, בדרך כלל יש יותר נזק מתגובה שלא במקומה מאשר מהעלמת עין, ולכן ככל שיש ספק כיצד כדאי להגיב והאם כדאי להגיב, עדיף להמנע. עוד נקודה, לא מאוד נורא אם אין הסכמה תמיד בין ההורים, יש מקום לכל הורה גם להגיב כפי שיקול דעתו, כלומר, הילדים הם לא בובת חרסינה וטבעי שהורה אחד מגיב כך והשני אחרת, והילדים כבר יודעים טוב מאוד מה כדאי לבקש מאבא ומה מאמא ולמי לספר מה וזה בסדר… ככלל עדיף לדון יחד תשועה ברוב יועץ, אבל לא נורא אם יש התנהגות ספונטנית בבית, ככל שמדובר באנשים בעלי הנהגה נורמלית ונעימה לילדים. גם אם טועים מידי פעם הילדים לא ינזקו.., רק נזק מתמשך של הורה לוחץ מידי או אלים חלילה מילולית או פיזית וכדומה, זה יגרום נזק, אבל הורים טובים וחמים שמידי פעם טועים, הם ההורים בהם בחר ה'… לפעמים גם הספונטניות הזו היא טובת הילד. ננסה לדמיין ילד שעשה משהו חמור, ויש שתי אפשרויות לפניו, או שיחטוף עכשיו על המקום עונש בלתי חינוכי בעליל, אפילו סטירת לחי מצלצלת אבל בזה גמרנו, או שאבא יאמר בכובד ראש שידונו מה לעשות, ואז יומים יש אוירה עצורה בבית, וכעס סמוי, והוא בלחץ וההורים דנים, ובסוף יחליטו שלא להעניש הפעם… הוא מעדיף את הסטירה ולגמור, ויהיה לו עם זה הרבה יותר בריא וטוב… אינני מעודד סטירות! אבל כן זרימה טבעית ונעימה בבית, לא לגדל ילדים עם לחץ… לא לדון יותר מידי באיך לחנך, ולא להלחץ מכל התנהגות לא טובה של ילד, ילד הוא ילד, זורמים מגיבים מחנכים וממשיכים… כך גדלים ילדים בריאים.

רוב נחת ושמחה!