פגם של בן הנדה

שאלה:

רציתי לשאול , לגבי הדעות שמי שהוא בן הנידה הוא ממזר מדרבנן, האם יש נפקא מינה לגבי מישהו שאימו או אביו הם בני הנידה, אבל הוא עצמו נולד בטהרה, האם הוא שונה ממי שלא נולד בטהרה? (שוב, לדעה הנ"ל). וגם: מי שאביו בעל את אשתו נידה, ואז בא עליה כשהיא טהורה, האם הבן ייחשב ממזר מדרבנן (עפי הדעה הנל), מאחר שעל האב טומאת נידה? תודה

תשובה:

שלום רב,

ראה ביבמות מט,ב: "אמר אביי: הכל מודים, בבא על הנדה ועל הסוטה – שאין הולד ממזר, נדה – דהא תפסי בה קידושין, שנאמר: ותהי נדתה עליו, אפי' בשעת נדתה תפסי בה קידושין". אולם לעתצם שאלתך האם הפגם של בן הנדה הוא רק לו עצמו או שמא גם לדורות שאחריו, ראה בקהילות יעקב ליקוטים ח"ב סי' כג שכתב שהפגם הוא רק לו עצמו ולא לדורות שאחריו. וראה עוד בשו"ת מנחת יצחק ח"ז סי' קז.