האם מותר לשים לק על הציפורניים?

שאלה:

מה ההלכה אומרת באופן כללי על לק בצפרניים האם מותר לאשה לשים לק מלכתחילה?
תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה

חובת בצניעות היא להמנע מכל דבר שמושך את העין להסתכל בה, לבוש נאה וסולידי, טיפוח עדין ומכובד כן, אבל דבר בולט או צועק, או כזה שמיסב את תשומת הלב כמו לק צבעוני – לא. בכלל אשה נשואה שטובלת יש לה בעיה עם לק כי קשה להסירו לפני הטבילה, לכן מנהג בנות ישראל הצנועות להמנע מלק לגמרי.

שבת שלום.