ריבית עבור תשלומים

שאלה:

בס"ד
אני מוכר טלפונים כשרים דוגמא כשלקוח רוכש מכשיר במזומן או בתשלום אחד אני מחייב 744 אם הוא מחלק לשני תשלומים אני מחייב בתוספת 16₪ מכיוון שאני מממן את העסקה, אני מקבל את הכסף בשתי פעימות דהיינו בחודשיים את כל הסכום, האם זה מותר לי להוסיף סכום כסף בעסקת אשראי בתשלומים?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה קובע מחיר זול לתשלום אחד, ומחיר יקר לתשלומים נחשב לריבית. ולכן אסור לך להעלות את המחיר אם הלקוח משלם בתשלומים, אלא אם כן יש לך היתר עסקה בעסק.

בהצלחה.

נ.ב. ניתן לקבל עזרה בעריכת היתר עסקה באתר דין.

מקורות:

שו"ע יו"ד סימן קעג סעיף א.