לפרסם על חברת השקעות שעוקצת אנשים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב!
ראיתי דיון באחד הפורומים החרדיים על חברת השקעות מסוימת, בעבר השקעתי שם, ולצערי הם לא עמדו בהתחייבותם.
(יודע אני כי הם משכנעים אברכים רבים להשקיע אצלם את כספם).
שאלתי בזאת האם מותר לי לכתוב בפורום את הסיפור שלי כדי למנוע נזק לרבים?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל צריך להיות ברור שהחברת השקעות עושקות, ולא שרק לך יש טענות אישיות נגדם. אם ברור שהם עשקו אותך, מצווה עליך לפרסם הדבר כדי למנוע אחרים שלא ייפלו לרשתם. וכדין לשון הרע לתועלת שאחרי שמולאו התנאים שהציב החפץ חיים – מותר לספר. ולכן ראשית יש להתייעץ עם אדם מהצד כדי לוודא שהם עושקים.

בהצלחה.