יש כזה דבר טבע?

שאלה:

כל הזמן אני מתבלבלת ולא מבינה מה שולט הטבע או ה'? ה' בעצם נותן לטבע לשלוט ולא עושה ניסים לאנשים לא ראויים.
למשל זה שאין לי עבודה זה הטבע או ה'?

תשובה:

שלום וברכה

התשובה מאוד פשוטה! אבל יש להעמיק בה הרבה מאוד כדי לחיות אותה, הטעות היא בשאלה עצמה.. אין טבע!!! בכלל אין!!! הקב"ה בורא את העולם בכל רגע מחדש, מקיים אותו מחייה אותו, מזיז את השמש ויוצר אותה שום דבר אינו נעשה מעצמו, אין שום חוק טבע שום כלום. אלא שבורא עולם עושה כביכול יש טבע, ומנהיג את העולם בעצמו ממש אבל כאילו על ידי כללים קבועים מראש, כדי שיראה לנו כאילו יש טבע, וכך אם ירצה אדם לכפור יוכל, וזו הבחירה שיש לנו.