הפסק טהרה במגבון לח

שאלה:

אני עשיתי הפסק עם מגבון לח, ויום למחרת עשיתי 2 בדיקות ויצאו טובות ויום למחרת(כלומר היום השני של הבדיקות) שכחתי לעשות.
האם עולה לי ההפסק של המגבון?
ואם לא האם הבדיקה של היום למחורת תופסת לי או שבגלל שלא נחשב שעשיתי את היום הראשון אני צריכה לעשות שוב הפסק??

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שבמגבון לח לא מועילה בדיקה אפילו בדיעבד, הוא ספוג בהמון נוזלים וסבון, הבדיקה למחרת נחשבת לך להפסק טהרה, וממילא יש לדחות את הטבילה ביום אחד, להמשיך לבדוק כאילו היום השני לנקיים הוא בעצם הראשון…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אם הבדיקה ביום הראשון היא ההפסק, הבדיקה שלמחרת דהיינו היום השני שנחשב עתה ליום ראשון מעכבת והרי לא בדקה ביום הא' וזה מעכב כדין בדיקת יום א' וז' שמעכבים