נדר לבית הכנסת

שאלה:

אחד חייב כסף לבית הכנסת, מנדר, וכן ממקומות ועליות שקנה. וכעת רואה שבית הכנסת מאוד מוזנח והגבאים לא עושים תפקידם. ורוצה לקחת את הכסף הזה ולהשתמש בו ישירות לצורך בית הכנסת. האם יכול? או שחייב לעבור דרך הגבאים?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שאת מה שנדר יש חובה לתת לגבאי בית הכנסת, על דעת כן נדר וכן רצון הציבור, ולא יהיה איש הישר בעיניו יעשה. כמובן שמכאן ולהבא הוא יכול לקבל על עצמו לתת לבית הכנסת באופן עצמאי, אבל מה שנדר בסתמא ילך לקופת בית הכנסת.

בהצלחה