להטעין רכב חשמלי בבניין משותף

שאלה:

שלום רב,
אני גר בפרוייקט עם כמה בניינים ויש לי רכב חשמלי עם עמדת טעינה חשמלית. כדי להתקין אותה היה צורך באישור מהוועד בית של אותו בניין כדי לקחת מהם חשמל (זה לא הבניין שאני גר בו) הוא אישר את ההתקנה. העמדת טעינה היא ללא מונה ולכן אין דרך לדעת כמה בדיוק זה צורך. האם יש פה חשש לגזל? או שאם הוועד בית אישר התקנה כזאת וגם הדיירים מודעים ורואים שיש עמדה כזאת ואף אחד לא התלונן אז זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה,

לוועד הבית יש סמכות להסכים שיעמידו עמדת טעינה, אבל אין להם סמכות להתיר להשתמש בחשמל על חשבון השכנים, מאחר ואין לו סמכות להוציא מהם ממון. והשכנים ששותקים לא נחשב מחילה בפרט שלא יודעים שאתה מטעין בחינם. לכן עליך  לאמוד את צריכת החשמל שאתה צורך מהבניין ולשלם לוועד הבית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום וברכה ,
    קראתי את הש"ות ומבלי לסתור חס ושלום את תשובת כבוד הרב ,אלא רק כדי ליידע על מנת לנסות להקל על השואל .
    גם לנו בבניין יש שכן עם מקרה דומה ומה שהבנתי הוא הזמין אנשי מקצוע שחיברו מונה פרטי לעמדת ההטענה וכך ניתן לדעת מה הצריכה של ההטענה מתוך כלל הצריכה של הבניין( כנראה שאפשרי לעשות כן), כך נמסר לכלל השכנים ע"י וועד הבית על מנת למנוע תלונות .