חציצה בנטילת ידים לאישה – המשך

שאלה:

אם אישה לא מסירה את הטבעת שלה כשעושה מלאכה, אך היא מסירה את הטבעת בטבילה כפי המנהג, או רק ביום כיפור מסירה לפי המנהג להסיר חכשיטים – צריכה להסיר גם בנטילה לסעודה?

תשובה:

האור לציון עצמו שהזכרת בשאלה קודמת, ח"ב סי' יא סעי' י כותב שאשה שאינה מסירה בשעת לישה פטורה מלהסיר בשעת נטילת ידים, אבל היא חייבת להסיר בשעת טבילה, הרי שההסרה בשעת טבילה אין די בה כדי לחייב הסרה בשעת נטילת ידים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אפשר להוסיף שגם מנהג בנות ישראל הכשרות להסיר את כל התכשיטים לפני טבילת מצווה, אפילו דברים שאין בהם חציצה שהם רפויים מאוד כמו שרשרת וכו' [?]