תיבת נח

שאלה:

למה השם אמר לנח לבנות תיבה למשפחתו ולכל החיות?
למה השם לא אמר לו לבנות תיבה רק למשפחתו ולאחר המבול השם היה בורא את כל החיות מחדש?

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך, מי הוא שידע דרכי שמים? בורא עולם לא רצה להשמיד את עולמו אלא לקיימו באופן טוב יותר, ולכן נתן אפשרות תחייה ותקומה לכל המינים, ומי הוא שידע להבין מסוד ה'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי את שאלתך, אני רק אומר שלא אדע להשיב… אם הייתי מבין למה ברא בכלל את האריה, אדע גם למה השאיר אותו בחיים ולמה רצה שיהיה דוקא צאצא של אותו שמבריאת העולם…