קירוב רחוקים – לרדת אליהם או להעלות אותם?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול,
ניגש אלי יהודי, וביקש ממני לסייע לו בפרויקט חדשני לקירוב רחוקים לאבינו שבשמיים.
שם הפרויקט הוא: "שיעורי תורה לרשעים גמורים".

הפרויקט הוא: להנגיש דברי תורה וחיזוקים מחז"ל הקדושים לאנשים שלא היו נחשפים לדברי תורה בשום דרך אחרת.
(כאשר הם רואים שיעור תורה "רגיל" הם לא פתוחים לשמוע את הדברים,
לדוגמא: כאשר יצוץ להם סרטון של רב ברשתות החברתיות – הם מיד ידלגו בלי לחשוב פעמיים, אך התוכן ה"גבולי" והמוכר להם מעולמם של הפרויקט – ימשוך את עינהם).

קצת תיאור על הפרוייקט:

לדוגמא: יהיה דבר תורה, שיהיה דבר תורה "מצוטט" אך יאמר על ידי אדם שאינו רב (שחקן, מחופש לרב), ובלי "פרשנותו" האישית, אלא ישתדל להגיד את הדברים כהווייתם ויוסיף "סלנגים" כפי שהדור הצעיר נוהג.

ברקע הסרטון יהיו דברים מצחיקים ומשונים והזוים, לצורך הדוגמא: ארבעה "אבוקדואים" (המאכל), עם כנפיים… וכן על זו הדרך.

אני יהודי שומר תורה ומצוות, ובהחלט הייתי שמח לעזור בפרויקט "קירוב". השאלה שלי האם זהו רצון ה'.

תשובה:

אינני יודע, איכשהוא אני מאמין שאדם מתחבר לדבר תורה כאשר זה פוגש את הנפש שלו, אם זה עוד אמצעי בידור, אני לא רואה שזה יעשה לו משהו, יחלוף לו באוזן, והרושם שישאר שגם דברי תורה זה קטע לבידור… לא ראיתי ואני לא מאה אחוז מבין מה וכיצד זה יתבצע, אבל זה לא נשמע לי. אדרבה, הרבה פעמים לא הדבר תורה הספציפי הוא מה שמושך אנשים, אלא האישיות של הרב שמוסר. ובקטע הזה יש בהחלט מקום למצוא אדם שיש לו שפה עם אנשים כאלו, לא יורד אליהם, אבל יודע להעלות אותם אליו…

או שתשתלבו בין הדברים, הרב יהיה אישיות שמשדרת אצילות ותורה, אבל יש הרבה אפקטים, נגיד הוא מלמד הלכות ברכות, אין לי בעיה שלאבוקדו יהיו כנפיים וסמיילי, אבל הרב שמדבר אינו שחן היתולי.

בהצלחה