מיקרו בלי מכסה

שאלה:

אני משתמש במיקרוגל לדברים בשרייםמכוסה ולחלביים בלי. עכשיו המכסה גדול מדי כדי לצאת עם הצלחת אז צריך להוריד אותו, וכך נוצר מצב שהאוכל הבשרי נמצא בלי מכסה במיקרו. האם מותר לאכול?

תשובה:

מה שאתה עושה הוא טעות גדולה בכל מקרה, ברגע שאתה משתמש חלבי בלי מכסה המיקרוגל הוא חלבי לגמרי, וכך כאשר יש בו כלי חם בשרי, גם אם יש עליו מכסה, אם הוא נוגע באיזו התזה חלבית הוא נעשה אסור בשימוש וטרף. ממילא גם האוכל שבו נאסר. כמו כן לא די במכסה, כדי להשתמש במיקרוגל שאינו מיועד רק לחלבי או רק לבשרי, חייבים שתי עטיפות הרמטיות על המאכל! וברור שאין לפתוח את העטיפות אלא בחוץ וגם זה מאוד לא מומלץ גם כך, כי בגלל החום זה מתנפח והרבה פעמים נפתח ואז צריך להכשיר את המיקורגל. גם המיקורגל שלך כרגע בחזקת טרף, וראה כאן כיצד מכשירים מיקורגל.