"הקורונה" – ניתן היה למנוע?

שאלה:

שלום וברכה!
ישנו תוספות במסכת תענית דף כא: בד"ה "אמרו ליה" שכתבו שאם יהיה דבר אצל הנכרים, צריכים להתענות ע"כ.
השאלה היא: מדוע הרבנים בדורנו לא הורו לנו להתענות כבר מאז שזה התחיל בסין? אולי עי"כ היינו עוצרים את המגיפה מלהגיע ליהודים בעולם ולישראל?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

השאלה מתי מתענים על צרה ומה מוגדר כמגיפה הוא תמיד נושא של שיקול הדעת, וקשה להבחין, בכל מקרה כאשר הנגיף כבר הגיע לארץ והבינו שהוא מתפשט בעולם ולא נשאר רק בסין, שמעתי מד"ר מרדכי הלפרין שהוא רופא ותיק שיש להמנע מלקבוע תענית כיון שהיא מחלישה את מערכת החיסון ועלולה לגרום ליתר הדבקה.

שנדע רק טוב.