הסח דעת מסוג אחד של מזון ממאכלו

שאלה:

שלום וברכה. אכלתי מביגלה ומלפפון המונחים לפני. לאחר זמן מועט החלטתי שאני לא מעוניין לאכול עוד ביגלה כלל, אך המשכתי לאכול מהמלפפונים. לאחר 5 דק' נמלכתי ורציתי לאכול עוד קצת ביגלה. האם זה נקרא הסח דעת שמחייב לברך שוב מזונות? אם אפשר מקור בבקשה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זה נחשב היסח הדעת. יתירה מזו, אדם שלכתחילה מתיישב לאכול בייגלך ובדעתו המוחלטת לאכול רק כמות מסויימת ותו לא [בהחלטה גמורה, נניח מטעמי דיאטה], ואחר כך בעודו אוכל נמלך לאכול עוד, גם כן חייב לברך על מה שמעבר למה שבירך מתחילה, כך כתב בקצות השלחן בסי' נו ס"ק ט, אבל בזה לא מצוי שיש החלטה ברורה בענין זה. ידוע המעשה בגר"י לוינשטיין משגיח ישיבת פוינבז' זצוק"ל שהיה רגיל לאכול בכל ארוחה כמות מדוייקת מסויימת שסבר שהיא נזקקת לבריאותו ויותר לא אכל, ופעם אחת הרגיש חלוש ורצה לאכול עוד מעט לחם, והורה לו הסטיפלר זצ"ל לברך שוב, משום שמבחינתו זה נחשב היסח הדעת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע יש הבדל בין החלטה שלא לאכול עוד,
    בין מי שעושה דיאטה למי שלא ,
    הרי בסוף רוב האנשים אוכלים אחרי עוד, כידוע. בין
    אם הוא בעל דיאטה ובין אם הוא סוכרתי ובין סתם אדם ,
    כי האוכל עשוי היום מאוד מגרה .