ביאה שניה בהרגשת כאב

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
מה הדין בביאה שנייה בדין דם בתולים לעניין בדיקה לאחר הביאה כשהאישה הרגישה כאב, האם האיש צריך לבדוק עליו סימני דם ואם כן דווקא בעד או שנייר טואלט זה מספיק?
מרגע הפרישה מהאישה כתוצאה מבעילת מצווה וראיית דם בתולים, כאשר מונים את הימים זה כולל את יום התשמיש והעונה או לדוגמא: יום א' ליל הטבילה ולאחר מכן האישה מותרת לאחר 4 ימים כלומר ביום ד' (כולל את ראשון) או ביום ה' לא כולל ראשון.
רב תודות מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אם הרגישה כאב יש לבדוק אפילו לא ראתה דם, אבל אם לא בדקו אינה אסורה מחמת הרגשת הכאב לבד. כך מבואר בערוך השלחן קצב יא.

לא הבנתי מה כוונתך שביו הרביעי היא מותרת, לא מותרת אלא לאחר ארבעה ימים יכולה לעשות הפסק טהרה ואז שבעה נקיים וטבילה… חשוב לדעת זאת.

תמיד בספירת הימים היום של הראייה נכלל בספירה של הימים.

מזל טוב ושמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    אני שואל מקוצר דעת שוב, האם כאשר הביאה השנייה נעשתה ביום כמובן על פי כללי ההלכה והיה דם בתולים האם הספירה עד להפסק יתחיל ממחרת או מאותו רגע שהיה דם בתולים.