ריסוק פרי בחנות

שאלה:

נכנסתי לחנות ירקות ובדקתי את הקיוי לראות האם הוא רך או קשה, וכשבדקתי ריסקתי מעט את הפרי, איני זוכר האם בדקתי באופן הרגיל וזה היה רך מאוד, או שקצת יותר מהרגיל ולכך התרסק, בזמנו לא יחסתי לכך חשיבות, וכשראיתי שזה כזה רך לא קניתי, כעת עולה במחשבתי אולי אני הייתי צריך לקחת את הפרי ולשלם עליו, כי אולי אח"כ לא קנו אותו, ונגרם להם נזק

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשית מעשה חריג – בדקת בצורה חזקה והפרי התקלקל באופו שאחרים ימנעו מלקנות את הפרי, אתה חייב לשלם עליו. אם עשית בדיקה רגילה או שבדקת מדאי חזק אבל הפרי נשאר במצב שאפשר לקנותו, אין עליך חיוב תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

חיוב תשלומים חל רק אם עשית פעולה חריגה, וגם הפרי נמאס ולא יימכר, אבל אם ניתן לרכוש אותו, בעל החנות לא הפסיד, ולכן אינך חייב לשלם.