ריבית בטיטולים

שאלה:

שלום וברכה. שכנה ליותה 5 טיטולים מידה 3 ורוצה להחזיר 5 טיטולים מידה 4. האם יש בזה בעיה של ריבית? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אם פורע מידה גדולה או חברה יקרה הרי זה ריבית, כיון שפירעון החוב גדול מההלוואה. אלא שפוסקי זמנינו סוברים שאם סיבת ההחזרה שמחזיר טיטולים מדה גדולה/חברה יקרה, משום שזה הסוג טיטולים שרוכש לביתו, ולא נוח לו לקנות חבילה של מידה קטנה או חברה זולה כדי להחזיר מספר טיטולים, הרי שסיבת התוספת לטובת הלווה ולא בגלל שרוצה להוסיף למלווה, ולכן אין בכך איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

כך שמעתי מהגאון הרב חיים פנחס שיינברג זצ"ל.