פרנסה משמיים

שאלה:

שלום.
אם הפרנסה של האדם נקבעת לו בראש השנה, מדוע מתפללים על פרנסה במהלך השנה? הרי מתפללים על משהו שכבר נקבע.

תשובה:

שלום וברכה

כשם שאנחנו יודעים שאדם נידון בראש השנה כך גם נאמר בגמרא שאדם נידון בכל יום על מעשיו… כלומר, הדין בראש השנה הוא קביעה כללית מה יהיה עם האדם, אבל למעשה יש גם השגחה פרטית בכל רגע, ואדם יכול לקרוע את גזר דינו לטוב ולמוטב. אלא שצריך לכך זכויות רבות יותר ותפילות רבות יותר מאם היה לכתחילה נכתב לתוספת פרנסה וכו'.