נדר ושבועה

שאלה:

שלום
לקחתי על עצמי לא לעשות איסור מדאורייתא ואני חושב שזה היה נדר בלשון שבועה או ההפך,בנוסף באותו הוספתי שאם אני ייחטא שוב אז הקדוש ברוך הוא ייטול את חיי.
האם זה תופס ?

תשובה:

אם זו היתה שבועה היא לא חלה כי אתה כבר מושבע ועומד מהר סיני [אלא באופנם מסויימין שהוספת מעבר לאיסור עצמו וכו'], אם זה נדר זה חל, אבל נדר כזה כבר אי אפשר להתיר לחלק מהפוסקים, ראה שו"ע סי' רכח סעי' טז. בנוגע לסיום התמוה מאוד מאוד שמורה לקב"ה לקחת את חייך, אין לו משמעות, בורא עולם לא מקבל מאיתנו הוראות, וגם לא אוהב הוראות משונות כאלו. להבא יש להמנע מאוד מלנדור, והנדר הזה יש לעשות הכל כדי לקיימו ולא להכשל גם באיסור תורה הההוא וגם בעוון נדרים החמור.

בשורות טובות.