שאלה:
אז איך עוגה שהמרכיבים שלהם הם בלי מי פירות היא מזונות?
תשובה:
בהגדרה של פת הבאה בכיסנין יש כמה אפשרויות:
ממולא – נניח עוגת שמרים שיש בה שכבות שוקולד. גם אם הבצק שלה זהה ללחמניה, כיון שנאפתה במילוי מסויים ברכתה מזונות.
מתוק – דיברנו – רוב מי פירות, מצוי בעוגה שיש בה גם שמן וגם ביצים וגם לפעמים מיץ פירות וכדומה, למשל עוגת טורט, יש בה מעט קמח ביחס לביצים הסוכר וכל השאר.
דק ונכסס – למשל קרקר, כיון שהוא דק ונכסס אין לו תואר לחם.
עיסה נוזלית – בלינצ'עס וופלים וכדומה, כיון שהעיסה ממש נוזלית ונשפכת – אין לזה תואר לחם.
מקורות:
שו"ע סי' קסח סעי' ח-ט.