מדוע מברכים על עוגה מזונות?

שאלה:

אז איך עוגה שהמרכיבים שלהם הם בלי מי פירות היא מזונות?

תשובה:

בהגדרה של פת הבאה בכיסנין יש כמה אפשרויות:

ממולא – נניח עוגת שמרים שיש בה שכבות שוקולד. גם אם הבצק שלה זהה ללחמניה, כיון שנאפתה במילוי מסויים ברכתה מזונות.

מתוק – דיברנו – רוב מי פירות, מצוי בעוגה שיש בה גם שמן וגם ביצים וגם לפעמים מיץ פירות וכדומה, למשל עוגת טורט, יש בה מעט קמח ביחס לביצים הסוכר וכל השאר.

דק ונכסס – למשל קרקר, כיון שהוא דק ונכסס אין לו תואר לחם.

עיסה נוזלית – בלינצ'עס וופלים וכדומה, כיון שהעיסה ממש נוזלית ונשפכת – אין לזה תואר לחם.

מקורות:

שו"ע סי' קסח סעי' ח-ט.