לתבוע הפרשי רבית על פנסיה שלא הופקדה בזמן

שאלה:

לפי החוק מעביד חייב להפריש כסף לקרן פנסיה של העובד העובד תאריך מסוים. אם הוא מפריש אחר כך , הוא חייב לפצות את העובד גם על הרווחים שעובד יכל להרוויח על הסכום, אם היה מופקד בזמן. מעסיק לא הפריש פנסיה לעובד באחד השנים. האם מותר לתבוע מהמעסיק את ההפרשים האלה מבחינת הריבית ?

תשובה:

שלום וברכה,

כל פיצוי בגין איחור של התשלום נחשב לאיסור ריבית, ולכן מעביד שאיחר את התשלום אסור לתבוע ממנו פיצוי עבור רווחים שנמנעו ממנו.

בהצלחה.