גזיזת צפורניים לאבל תוך 30

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
גזיזת צפורניים לאבל!!!

הרמב"ם השו"ע ביו"ד סימן ש"צ ס"ז כתב שאבל אסור לגזוז ציפורניים כל שלושים יום. אבל בשינוי כגון: בידיו או בשיניו מותר. וה"ה לצורך טבילת מצוה על ידי גויה או בעצמה לרמ"א.
השאלה היא: מי שעובד בחנות של אוכל יהיה מותר לו לגזוז ציפורניו לאחר שבעה על ידי אדם אחר אשתו או גוי מדין איסטניס או רק בשינוי?
בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

אינני רואה סיבה להקל, שיעבוד עם כפפות [סתם הנהגה נכונה ונעימה, בלי קשר לאבלות…].

בשורות טובות.