איך מבצעים קנין בגוי

שאלה:

שלום לרבנים מכירה לגוי איזה קנינים צריך לעשות לפי התורה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

במכירת קרקעות לגוי הגוי קונה בשטר בלבד.

במכירת מטלטלים יש מחלוקת ראשונים האם גוי קונה במשיכה או בקניין כסף, על כן יש לעשות קניין משיכה וקניין כסף. וכן יכול להקנות לגוי את המקום שבו נמצא החפץ ויקנה הגוי את החפץ בקניין אגב או קניין חצר.

בהצלחה.

מקורות:

קניין קרקעות – שו"ע חו"מ סימן קצד סעיף א.

קניין מטלטלים – ראה שו"ע יו"ד סימן שכ סעיף ו. וראה עוד שו"ע חו"מ סימן קצד סעיף ג. ובנו"כ שם. וראה קצות שם ס"ק ג בכל דיני קנייני גוי.