נטילת ידים אחרי שינת ארעי בלילה

שאלה:

שינת ארעי בלילה ואחר כך נשאר ער עד הבוקר צריך לעשות נטילת ידים עם ברכה לדעת הילקוט יוסף

תשובה:

לאחר שנת עראי לא נוטל בברכה וגם כשהיה ער בלילה לא יוכל ליטול בברכה.. המשנה ברורה בתחילת סי' ד כתב של לפני התפילה בבוקר יכנס לשירותים, באופן זה מה נפשך חייבים נטילה בברכה, לדעת הרשב"א שהנטילה בברכה היא על שבכל יום אנחנו בריה חדשה – הרי מברכים גם בלי לישון, ולדעת הרא"ש שהנטילה משום נקיות, הנה לאחר שהיה בשירותים ונגע במקומות המכוסים יש חובת נקיות. אולם ראה ילקוט יוסף סי' ד סעי' ח שאין לסמוך על עצה זו, כפי שהובא בכף החיים שם.