לפתוח חלון מול מרפסת או חצר

שאלה:

יש לי חצר נמצאת במפלס גבוה יותר כ3 מטר מחצר חברי ישנם הרבה חלונות הפתוחות לחצר חברי (של הדירות בקומות מעל. כבכל בנין משותף) כעת אני רוצה לבנות יחידה בחצר האם מותר לי לפתוח חלון לחצר חברי

תשובה:

שלום וברכה,

חצר של ימינו שלא מיועדת לשימושים ביתיים, וכן מרפסת פתוחה, אין איסור היזק ראיה לתוכה ולכן מותר לפתוח חלונות מול חצר או מרפסת.

בהצלחה.

מקורות:

היזק ראיה נאמר על מקום שיש שימוש ביתי, אכילה, שינה וכוד'. אבל חצר או מרפס פתוחה שלא עשויה לשימוש של מגורים, אין בכך היזק ראיה. וכן כתב בפסק משפטי חושן [הישר והטוב] סימן קנד ס"ק כה. וס"ק סג.