חיוב לעשות שטר הלוואה

שאלה:

האם חייבים לכתוב שטר הלוואה בכל הלוואה, ומה הדין אם אני מלווה שקל, מאיזה סכום חייבים לעשות שטר הלוואה אם זה חובה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מרן השולחן ערוך פסק שאסור להלוות לא שטר או ללא עדים. הפוסקים האריכו מדוע העולם מקילים בדבר, אבל אחרי כל הטעמים ודאי שראוי לקיים את דברי השו"ע ולכתוב שטר או להלוות רק בפני עדים. ראה במקורות בהרחבה את דברי הפוסקים בזה.

בהלוואות קטנות שאתה לא מתכנן לתבוע אם הלווה לא יפרע, אין צורך לכתוב שטר. אבל הלוואות בסכום גבוה שאתה תתבע אם הוא לא יפרע, לכתחילה צריך שטר או עדים. הגובה של ההלוואה נמדד לפי המלווה ולפי הידידות שלו עם הלווה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.