הקטנת משכורת לקבלת הטבות

שאלה:

האם מותר לבקש מהמעביד שיוריד סכום מסויים מהמשכורת ע"מ שלאחר תקופה מסויימת תהיה הצהרת הכנסה נמוכה שתגרום לזכאות לקבלת ביטוח-לאומי בסכום גבוה יותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם משתלם לך לקבל משכורת קטנה ואז תרוויח שכר מביטוח לאומי, אין בכך איסור גזל. כל עוד זו אכן המשכורת שאותה אתה מקבל. אם אתה רושם דברים אחרים זה כבר נושא אחר.

בהצלחה.

מקורות:

בענין לשקר לממשלות בכדי לקבל תקציבים גדולים יותר, יש תשובה באגרמות משה שהדבר אסור באיסור גזל. וכך כתב בשו"ת אגרות משה חושן משפט חלק ב סימן כט: אבל ודאי אנחנו מוזהרים מהשם יתברך שצונו בתורתו הקדושה להזהר מליקח יותר מכפי שתנאי הממשלה קבעו ליתן אף שיכולים להשיג יותר מאיזה פקידים שירצו להטיב להם שלא כהתנאים הקבועים וכ"ש שאסור לשקר במספר התלמידים וכדומה, שלבד שהוא איסור גזל הרי איכא בזה גם איסורים הגדולים של אמירת שקרים וכזבים וגניבת דעת, וגם חלול השם ובזיון התורה ולומדיה ואין בזה שום הוראת היתר בעולם וכמו שהקב"ה שונא גזל בעולה כן הקדוש ברוך הוא שונא בתמיכת התורה ולומדיה ע"י גזל, ואיכא בזה גם משום רודף את גדולי התורה ותלמידיהם הנזהרים ביותר משמץ גזל וכדומה