להוציא תלושי שכר פיקטיביים כדי לקבל דמי אבטלה

שאלה:

שואל בשביל חבר טוב שלי. חבר שלי עושה עבודות בנושא בניה חבר שלו ביקש ממנו אים הוא יכול לעזור לו כדי שיוכל לקבל דמי אבטלה מהמדינה אים הוא יוכל להמציא לו תלושי שכר לתקופה של שישה חודשים( זו תקופה מינימום כדי לזכות לדמי אבטלה) החבר שלי הוציא לו תלושי שכר לתקופה של שישה חודשים .אלא מאי אותו אדם תבע את החבר שלי על כל אותם תלושי שכר כאילו הוא עבד באותה תקופה ולא קיבל שכר עליהם למרות שבפועל הוא לא עבד יום אחד. עכשיו חבר שלי עומד לפני תביעה משפטית בגין אותו מקרה. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שהיה אסור לו להוציא תלושי שכר פיקטיביים כדי לעזור לחבר לקבל דמי אבטלה, מאחר והוא מסייע לגנב לגנוב מביטוח לאומי. אחר מעשה שעשה שלא כדין ונפל עליו תביעה משפטית כדאי לפנות לעו"ד כדי לראות איך לצאת מהסבך.

בהצלחה.