אם אמר שלא ירכוש יותר ממוכר ולא אמר בל"נ

שאלה:

שלום וברכה,
ביקשו ממני לשאול, אם אדם קנה ממוכר כלשהוא מספר פעמים מוצר מסויים. ולאח"כ ביקש הנחה, ומכיוון שהמוכר הסכים להוריד פחות ממה שהקונה רצה, דהיינו שהקונה רצה הנחה יותר גדולה, ומההתאכזבות הזו, הוא אמר (לא למוכר) מתוך כעס, שהוא יותר לא ירכוש ממנו. ולאחר מכן לאחר שראה שמחיר הוא סביר ואחרים מוכרים אפילו יותר מהמוכר הנ"ל, הוא רוצה לרכוש ממנו שוב. האם זה נדר וצריך התרה, או לא?

תודה רבה.

תשובה:

זה לא נדר ואין צורך בהתרה. נדר זו קבלה רצינית, לא כל משפט שכל הסובבים אותו מבינים שאינו רציני ואין בו קבלה שיש בה טעם, נחשב נדר.