תפילין שנמצאו בחצר בניין

שאלה:

סליחה מראש על ה"עמרצות" בהל' השבת אבידה.
לפני זמן רב (מעל שנה) מצאנו בחצר מתחת לבניין תפילין זרוקים בשקית ניילון, בצד הפנימי כתוב "חב"ד כותל", בעוד אנחנו גרים בעיר הנמצאת בגוש דן. תלינו שלט מתחת לבניין אם התפילין האלה שייכות למאן דהו, אך השלט נפל ולא החזיק שם יותר מיום. לאחר מכן שמרנו את התפילין במקום צדדי בבית, מתוך מטרה לטפל בזה בהמשך, אך העניין נשכח מאתנו לגמרי, ורק עתה מצאנו את תפילין אלה שוב.
יש לציין ששני רחובות מכאן ישנו בית חב"ד.

מה דין התפילין?

תשובה:

שלום וברכה, דינם של התפילין כדין אבדה שיש בה סימן, וחל עליך חובת הכרזה. ועליך לתלות מודעה שנית או לפרסם בעיתון מקומי.  וכן לתלות בבית כנסת המרכזי של חב"ד באזורכם שכנראה ששייך לאדם מהקהילה שם.

בהצלחה.