הדלקת נרות שבת לרווק שגר לבד

שאלה:

אני בחור רווק אשכנזי שעבר להתגורר ביחידת דיור שצמודה לבית של ההורים והיא שייכת להם.
אני ישן שם ובמהלך כל השבוע גם אוכל שם ביחידת דיור.
בשבת אני אוכל עם ההורים שלי את הסעודות בבית שלהם אבל ישן בבית שלי.
השאלה שלי האם אני צריך להדליק נרות שבת בברכה בבית שלי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שכיון שאתה לא סמוך על שולחנם, אלא כל השבוע אתה אוכל בביתך מהאוכל שלך שקנית בכספך, ורק בשבת אתה מתארח אצלם לסעודות, יש עליך חובת הדלקה, תדליק בבית שלך נרות מספיק גדולים שידלקו גם בשעה שאתה חוזר מסעודת ההורים לשם, וכך תהנה מהנרות.

בהצלחה

מקורות:

ראה שו"ע סי' רסג סעי' ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב בהמשך לשאלה שלי האם להדליק נרות שבת בברכה לרווק.
    כמה פרטים:
    1)במהלך השבוע אני גם הולך לאכול אצל הוריי.
    2)גם האוכל שאני אוכל בביתי במהלך השבוע אני לוקח הכל מההורים ולא מכספי הפרטי.
    לאור העובדות האלו אשמח לדעת האם אני צריך להדליק נרות שבת ואם כן האם אני צריך גם לברך עליהם?
    תודה רבה