הדברת נמלים בדירה שכורה

שאלה:

על מי מוטל הוצאות ריסוס נמלים בדירה שכורה על השוכר או על המשכיר?

תשובה:

שלום וברכה,

הדברת נמלים לא מוטלת על המשכיר, ואם השוכר מעוניין להדביר יש לו לעשות על חשבונו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיד שמבואר שכל דבר שהוא כלל גדול בעיקר ישיבת הבתים וצריך מעשה אומן – חייב המשכיר לעשותו. ולכן במכת עכברים, או מכת חרקים חזקה שלא ניתן לדור כך בבית חייב המשכיר. אך כאשר ניתן לדור בבית, אינו נכלל בכלל גדול בעיקר ישיבת הבתים, ואין חובה על משכיר. ובמכת נמלים ניתן לדור בדירה, ומזלו של שוכר גרם. ועוד שאין בזה מעשה אומן אלא ניתן לעשות זאת בעצמו, ולכן אין חובת משכיר בדבר.