קורונה ואלוקים

שאלה:

יש לי כמה שאלות על הקורונה-
1. בימים האחרונים התפרסם פסק הלכה מאחד מגדולי הפוסקים בדורנו.
הוא פוסק כי בזמן מגיפה יש להישמע לכל הוראות הרופאים ולהקפיד עד הקצה האחרון.
הוא מביא שם שורת מקורות הלכתיים לכך שיש להשמע להוראות הרופאים.
אחד המקורות שהוא מביא, זה ר' חיים פלאג'י זיע"א בספר רפואה וחיים.
התפלאתי מאוד כי מפרוץ המגיפה קראתי הרבה בספר וניסיתי למצוא שם עצות וסגולות להינצל.
בדקתי שוב וראיתי שר' חיים פלאג'י זיע"א כותב בדיוק את ההפך.
הוא כותב כך: "חולי המגיפה אינה בדרך הטבע. כל אחד אשר היא שלוחה מאיתו יתברך בעוונותינו מזמן לזמן אשר ימות בה נער וזקן טף ונשים בלי סיבה
ובחולי זה נתבלבלו דעת הרופאים שאין בהם מי שיודע מטוב ועד רע"
אז איך יכול להיות שפוסק הלכה גדול ומפורסם מביא את הספר כהוכחה לכך שחובה להישמע להוראות הרופאים בה בשעה שהספר מדבר על כך שהרופאים לא יודעים כלום?
2. התפרסמה בתקשורת הידיעה הבאה: "נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס אתמול לחוסר הוודאות בנושא נגיף הקורונה והזכיר לעם האמריקני כי רק הקדוש ברוך הוא קובע. "זה דבר מורכב, כן מסכות, לא מסכות, אתם יכולים לעשות מה שתרצו, אבל אתם יודעים, אתם עדיין צריכים עזרה מהבוס, אנחנו צריכים עזרה מהבוס", אמר כשהוא מצביע לשמיים, לקול תרועות ההמון.
זה לא חילול ה' שגוי אמריקאי אומר שרק הקב"ה יכול לעזור ואילו ראש הממשלה היהודי, כאן בישראל, מתרברב כל הזמן ואומר שזה "בידים שלנו"?
איך אפשר ללמד עליו זכות ולא לגרום חלילה קטרוג על עמ"י בכזו שעה קשה?

וממש תודה לרבנים שעונים כאן כ"כ מהר ומדויק, תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני יודע מה הביא משם ומי הביא משם, ומהיכן בספר הביא, אם תביא לנו ציטוט יותר מדוייק נוכל לנסות לבדוק במה מדובר…

2. הלימוד זכות הוא פשוט, טראמפ לא יותר צדיק מהאנשים שלנו… פשוט "טראמפ טופס טרמפ" על אלוקים, הזלזול המתמיד שלו בגורמי הרפואה במסכות וכו', כבר גבה חיים של אנשים רבים, עכשיו הוא משתמש בטריק הזה שבעצם שום דבר לא יעזור חוץ מאלוקים. יש כמובן הרבה אמת בעצם הדבר שכל מה' יתברך, אבל השימוש שלו בו לא היה מתוך יראת שמים צרופה. אין בכל זה כדי להפחית את חומרת הנושא שהעלית, שבעוונותינו הרבים, חרבה עירנו ושמם בית מקדשנו וגם ארצנו הנתונה ביד יהודים אינה מתנהלת ביראת שמים ועל ידי אנשים יראי שמים, ומאוד מאוד יש לכאוב את זה ולהתפלל לגאולה שלמה במהרה בימינו.