צפיה בסדרה על פשע של אדם

שאלה:

שלום רב!
רציתי לשאול..
ישנן סדרות בישראל ובחול שמדברות על מקרה שהיה מפורסם בחדשות וכו' על מעשה גניבה גדול, רצח, שכולם ידעו עליו, פשעים כאלה ואחרים וכו'.
רציתי לדעת אם צפייה בסדרה מהסוג הזה, בה מזכירים את שמו של האדם שעשה את הפשע ומזכירים את שמו האמיתי, והסיפור ידוע לרוב התושבים – יש בכך לשון הרע או איסור כלשהו?
הצפייה היא לשם התעניינות מה נעשה במדינה שלנו…
מדברת אחת שלא מכירה את המקרה ואת המעשה, והצפיה תתן לי על כך ידע

אז רציתי לדעת אם יש בכך איסור להתעמק בפשע שאותו אדם עשה, שאולי הוא מתחרט וזה לא יפה לצפות בסדרה שמדברת על הדברים הרעים שלו מה גם שזה לשון הרע

מקווה שהסברתי נכון
תודה!

תשובה:

אין בזה איסור של לשון הרע כיון שזה ידוע לכל ומתפרסם לכל וכו', אבל אמרו חכמים "הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו", כאשר צופים בכאלו דברים הנפש מזדהמת… בשביל מה צריך את זה… מספיק לשמוע שכאלו דברים קרו, לראות זה כבר ממש מחדיר בנפש את כל הזוהמה והרפש הנורא הזה, אני הייתי מוציא מהבית את הטלויזיה והאינטרנט שאינו מסונן, וכך תזכו לבית טהור וצדיק.

ברכה והצלחה וכל טוב.