עזיבת גן באמצע השנה

שאלה:

האם מותר לעזוב גן פרטי באמצע השנה?
[מחמת חילוקי דעות עם הגננת] כמובן באופן שהגננת לא ניזוקה היות ומיכסת הילדים עדין לא נתמלאה והיא לא סירבה לקבל ילד אחר מחמתי

תשובה:

שלום וברכה,

נהוג להקל לעזוב גן פרטי או מטפלת באמצע שנה. אולם יש לשלם עד חודש אחרי העזיבה. דהיינו כל התקופה שהילד היה בגן, וחודש נוסף.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה אם רשם לגן והגננת התחילה את העבודה, לא ניתן לבטל ואם ההורים מבטלים חייבים לשלם עד סוף השנה, כדין שוכר פועל ליום שלם והסתיימה עבודתו באמצע החודש שצריך לשלם לו עבור כל היום, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שלה סעיף א. אולם במטפלות וגננות שמצוי שעוזבים באמצע שנה בגלל סיבות שונות – הילד לא מתאים לגן, עוברים דירה ועוד, לכן מקובל שיש זכות לבטל באמצע שנה, ולשלם עבור חודש נוסף מעת העזיבה.