ספק דם מכה ספק דם נדה והוברר למפרע שהוא דם נדה

שאלה:

אשה שיש לה רגישות רבה בא"מ, ופעמים רבות תולה במכה (בהוראת מו"ץ ואחות טהרה). מה דינה אם בשבת בבוקר ראתה מעט מאוד דם בא"מ וחשבה לתלות במכה, אמנם במוצ"ש ובפרט ביום א' בבוקר התברר לה למפרע שהוא דם טמא. האם מחשבים ראייתה למפרע משבת בבוקר ואיגלאי מילתא?
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם התברר למפרע שהתחיל מחזור וממילא אין הגיון וסיבה באותה תלייה, מחשבים וסתה לפי תחילת ראייתה.

אלא שאם ראיית הדם בבוקר היתה באופן של כתם ולא ראייה ממש, אין לזה משמעות לגבי קביעת יום הוסת בחודש הבא, כי יש לנו כלל שכתמים אין בהם משום וסת, וככל שהכתם היה זמן רב כל כך לפני הראייה אין להתחשב בו כתחילת הראייה [ראה שו"ע סוף סימן קצ].