מכירת דירה לאנשים שלא מתלבשים כהלכה בשכונה חרדית

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול באיזה סימן בשולחן ערוך בהלכות שכנים ניתן לראות שאסור למכור דירה לחלונים בשכונה דתית. ושאלה נוספת האם מותר לכתחילה למכור למשקיע חילוני שמצהיר בע"פ שלא ישכיר לחילונים את הדירה שקונה בשכונה דתית. האם הוא נאמן ואין עם זה בעיה ?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להימנע שלא למכור דירה לבעלי משפחות שבנותיהן מתלבות שלא בצניעות, או  שמתלבשים שלא בצניעות או שמכשילים את בני המקום באיסורים אחרים – שיחות של בנים ובנות או כל איסור אחר. אבל אין אין אפשרות למנוע למכור אם אין סיבה של איסור תורה, למרות שהקונה לא מתאים לצביון המקום לא ניתן לעכב. אם אין תקנה מפורשת של בני המקום.

מותר למכור לחילוני כאשר ניכר על הקונה שרוכש את הדירה להשקעה בלבד וישכיר את ביתו לתושבים שהולכים בצניעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.